Louise & Mick Mulcahy (IRL)

Louise Mulcahy är på irländsk säckpipa och flöjt en av Irlands mest begåvade instrumentalister inom irländsk traditionell musik. Hon har turnerat flitigt över hela världen, bland annat i Asien, Nya Zeeland, Australien, Europa, Amerika och Kanada. Utöver fyra albumsläpp med Mulcahy Family, släppte Louise 2014 sitt hyllade solodebutalbum Tuning the Road. Hon har också mottagit ett flertal priser och utmärkelser, däribland årets kvinnliga musiker vid Live Ireland Awards 2017, samt det mycket prestigefyllda Liam O’Flynn Award 2022.

Mick Mulcahy är en levande legend inom irländskt dragspel och melodeon, med en sällsynt repertoar av gamla låtar som han spelar i en mycket distinkt stil med rötter i de musikaliska regionerna Kerry, Clare, East Galway och Sligo. Mick fick sitt första dragspel 1956 och valdes 1968 ut för att representera Kerry i RTÉs tävling Spot The Talent, som han då vann. På senare tid har Mick också fått utmärkelsen Bardic Award från Comhaltas Ceoltóirí Éireann. Han har spelat in två soloalbum, Mick Mulcahy och Mick Mulcahy agus Cairde.

The Brennan Sisters (IRL)

The Brennan Sisters består av Anne & Monica Brennan, två välkända traditionella sångerskor från Maam Valley i hjärtat av Connemara, Co. Galway.

Systrarna har genom åren delat scen med några av Irlands bästa artister, bland annat Paul Brady, Sharon Shannon, Declan O’Rourke och Damien Dempsey.

De har också spelat in varsitt soloalbum, Young Love och Timeless, som båda innehåller en blandning av traditionella folksånger där ett flertal av Irlands bästa musiker medverkar.

Gleanntán Boys (SCO/SWE)

Gleanntán Boys är en Göteborgs-baserad nystartad trio med ursprung i Skottland och Sverige, med den skotska violinisten Davy Garner, tillsammans med Martin Edelfeldt på gitarr & sång, och Tore Levenstam på irländsk flöjt.

I denna blandning av Skottland, Göteborg och Borås, och såklart irländsk musik, kommer det spelas instrumentallåtar med energi, och sjungas sånger som får en att vilja dansa. Med inspiration från många olika delar av den irländska repertoaren, med såväl gamla som nya låtar, blir det en salig blandning av musik som vi hoppas ska inspirera till mer spel och dans.

Plastic Paddy (SWE)

Plastic Paddy, med hemvist i Dalarna, spelar irländsk musik sedan mer än 30 år med spelningar på festivaler och pubar, i konsertlokaler och bystugor.
Callern Andrew Scott kommer att leda dansen efter konserten.