Quilty är välkända på den irländska folkmusikscenen i Norden. Quilty bildades 1993 och de följande tolv åren framförde gruppen runt tusen konserter och höll ett mycket stort antal workshops, kör- och symfoniorkester-samarbeten. Quiltys framträdanden har ett starkt och personligt uttryck. Jigs och reels i hisnande tempon, varvat med sea shantys i kraftfull stämsång vävs samman med sånger om kärlek, emigration och äventyr. Quilty bjuder alltid på en generös, variationsrik och färgstark konsert, till brädden fylld av spelglädje, humor och allvar, och kanske några överraskande musikaliska upptåg. Det senaste albumet ”Apples in Winter” släpptes 13 mars 2015 med releasekonsert på en fullsatt Nalen i Stockholm.

Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle):
Dag har också spelat i gruppen Eitre och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”. Dag turnerar även med sitt soloprogram folkvisor från Irland & Skottland.

Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin, sång):
Gideon är en erkänd multi-instrumentalist med en lång och varierad karriär bakom sig. På 1980-talet ledde han symfonirock-bandet Tribute från Norrköping. Han har också spelat/turnerat med Sofia Karlsson och gjort gemensamma projekt med klassiske tubavirtuosen Öystein Baadsvik. Vid sidan av livet som frilance-musiker driver han en privat musikskola i Oslo, är körledare och komponerar egen musik.

Esbjörn Hazelius (fiol, sång, gitarr):
Utöver Quilty är Esbjörn känd från Jul i Folkton och band som Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist med egna sånger på svenska samt som musikalisk motor bakom bl.a. Sofia Karlsson i början av hennes karriär. Som del av Hazelius-Hedin var Esbjörn med och vann den ärofyllda titeln “Årets Grupp” på Folk och Världsmusikgalan 2012. Esbjörn har producerat och spelar på Tomas Ledins senaste album ”Höga Kusten”.