Sedan 2001 har den nuvarande uppsättningen av Máirtín O’Connor Band utvecklats till en tätt sammanhängande musikalisk enhet. De tre musikerna har byggt upp en formidabel musikalisk relation under de senaste åren genom regelbundna spelningar och samarbete i studion. Samarbetet startade när Máirtín bjöd in de andra att spela på sitt banbrytande ”Road West” -album och senare på ”Rain of Light”. En stor del av inspelningarna kunde göras live tack vare det samspel de utvecklat, både musikaliskt och personligt. De är alla tre välkända och skickliga traditionella musiker på den irländska musikscenen. Tillsammans producerar de en livlig och musikalisk laddad upplevelse som har få motstycken. 2009 släppte trion det efterlängtade albumet ’Crossroads’.

Máirtín O’Connor (dragspel) är en av Irlands mest respekterade och mest älskade traditionella musiker. Som solist med den första Riverdance-orkestern, genom sitt arbete med De Dannan, Midnight Well och Skylark och även som soloartist har han gjort sig ett namn som en av Irlands främsta dragspelare. Máirtín är också en produktiv kompositör av nytt material som kan höras på inspelningar av många artister och på sessioner över hela världen.

Cathal Hayden (fiol, banjo) behöver ingen introduktion för den som är någorlunda bekant med traditionell irländsk musik. Han har vunnit All-Ireland Championship flera gånger och är bl.a. känd som en av grundarna av Four Men and a Dog. Han är en av Irlands främsta fiolspelare och hans solo banjo-föreställningar är helt enkelt fantastiska.

Seamie O’Dowd’s (gitarrer, sång) musikaliska förmågor har blivit alltmer kända, även internationellt de senaste åren. Fast förankrad i Sligos traditionella musik har han spelat i många genrer, både akustiska och elektriska. Han turnerade världen över under ett antal år med gruppen Dervish, och har nyligen spelat både hemma och utomlands med Liam O’Flynn, Matt Molloy och Mary McPartlan.