AngelinaCarberry&DanBrouder

Limerick- och Manchester-musikerna Dan Brouder och Angelina Carberry är en höjdpunkt bland irländska traditionella musikduos. Tillsammans levererar de sublima melodier i ett utsökt spel. Dan Brouder är en respekterad företrädare för dragspelsstilen från West Limerick, medan Angelina Carberry, född i en familj impregnerad med irländsk traditionell musik, anses vara en av de finaste exekutörerna på den irländska tenorbanjon. Deras gemensamma album, A Waltz for Joy, släpptes 2017 och fick fina recensioner.

Angelina Carberry föddes i Manchester i slutet av 70-talet i en familj med rötter i County Longford och den traditionella irländska musiken. Hon började spela tin whistle och fortsatte senare med tenorbanjo som sin far Peter och farfar Kevin Carberry. År 1998 flyttade Angelina till Galway och etablerade sig snabbt på den lokala musikscenen. Hennes spelstil påminner mycket om hennes farfars Kevins när han för femtio år sedan spelade med sin bror Peter på uillean pipes runt Keenagh, County Longford. När hon kom tillbaks till Irland kände de äldre i Keenagh igen henne som en ättling till Kevin, enbart på grund av den distinkta kvaliteten i hennes spel. Under årens lopp har Angelina utvecklat en mycket personlig spelstil med unika rytmiska egenskaper utförd ”with a light handed, sparkling touch on the banjo”.

Angelina har turnerat genom Irland, Europa, Japan och Nordamerika och uppträtt på stora festivaler. Hon är också en respekterad musiklärare och populär banjolärare på många festivaler, på Irland och utomlands. Hon har spelat in flera skivor, bl.a. två solo-CD, An Traidisún Beo (2005) och Pluckin’ Mad (2014).

Dan Brouder är från Monagae, en församling i utkanten av Newcastle West i County Limerick. Han lärde sig sin dragspelsstil i de omgivande församlingarna Ardagh, Carrigkerry och Glin på gränsen till Sliabh Luachra från dragspelaren Donal de Barra från Athea i Limerick och från flöjtspelarna Francis O’Connor och Donal O’Sullivan som i sin tur lärt sig sin musik från Peadlin Aherne , fiol, och Pajo Gleesen, flöjt, musiker på 1930- och 40-talen som var starka företrädare för West Limerick-stilen. Dan spelar regelbundet i sessioner och festivaler i både West Limerick och runt om i landet. Han har framträtt med olika musiker på många festivaler över hela världen. Han har spelat in flera skivor, bl.a. en solo-CD The Larks Air (2011).

Ruairi McGorman är son till Catherine McEvoy och Tom McGorman. Han är en etablerad bouzoukispelare och har lärt sig spela bl.a. av Alec Finn.